4 اطلاعیه بروزرسانی و تخفیف‌های ویژه سایت :

وردپرس چیست ؟

10,081 کسب و کار اینترنتی , وردپرس پشتیبان سایت چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۶
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
14 رای

در مطلب بعد از خرید هاست و دامین چه کنیم ؟ در مورد این صحبت کردیم که باید بعد خرید هاست و دامین یک سیستم سایت ساز رو انتخاب کنیم و ما سایت ساز وردپرس رو معرفی کردیم. در این مطلب میخواهیم بگویم وردپرس چیست ؟ و در مورد تاریخچه وردپرس بیشتر صحبت کنیم و چند نکته هم در مورد مخزن وردپرس ارائه دهیم. اگر میخواهید به صورت کامل با سیستم مدیریت محتوای وردپرس آشنا شوید پیشنهاد میکنم این مقاله رو تا انتها مطالعه کنید.

وردپرس چیست

وردپرس چیست ؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) رایگان می باشد که به صورت اپن سورس ارائه شده است. اگر بخواهیم به صورت خودمونی بگیم، وردپرس یک سیستم سایت ساز است که میتوان با آن هر مدل سایتی که مد نظرتون است رو به راحتی پیاده سازی کرد.
شما میتوانید با وردپرس هر نوع سایت مثل : وبلاگی، شخصی، فروشگاهی، همکاری در فروش، شرکتی و . . . را راه اندازی کنید. یکی از خوبی های وردپرس داشتن منابع غنی آموزشی و ابزاری است. منظور از ابزاری یعنی وردپرس دارای قالب و افزونه های فراونی است که میتوان هر نوع وبسایتی رو فقط با چند کلیک پیاده سازی کرد.

وردپرس یکی از محبوب ترین و پر استفاده ترین سایت سازهای جهان است که شما به راحتی میتوانید آن را توسعه دهید و بر اساس نیاز خود آن را ارتقا دهید. البته پلاگین های زیادی برای این کار وجود دارد.

نکته: مهمترین ویژگی وردپرس، ساده بودن پیشخوان و محیط کاربری آن است.

ویژگی های وردپرس 

بعد از این که متوجه این شدیم وردپرس چیست باید به سراغ ویژگی های وردپرس بریم و در مورد ویژگی های وردپرس صحبت کنیم. در بخش زیر تعدادی از ویژگی های وردپرس رو لیست کردیم و در مورد هر کدوم توضیح مختصری ارائه می کنیم.

  • وردپرس کاملا رایگان
  • یادگیری وردپرس آسان است
  • مدیریت آسان وردپرس
  • مدیریت رسانه در وردپرس
  • امنیت وردپرس
  • سئو فوق العاده وردپرس

ویژگی های وردپرس 

وردپرس کاملا رایگان

در بخش وردپرس چیست ؟ در این باره صحبت کردیم که وردپرس کاملا رایگان است یعنی میتوانید آن را رایگان دانلود، نصب و توسعه دهید. وردپرس به صورت اُپن سورس ارائه شده است و شما به راحتی میتوانید آن را توسعه و گسترش دهید.

یادگیری وردپرس آسان است

بنده با جرات تمام می گویم وردپرس ساده ترین سایت ساز حال حاضر دنیا است. خودم با ده ها سیستم سایت ساز کار کرده ام که هر کدام پیچیدگی خاص خودش را داشته است ولی وردپرس به شدت ساده و یادگیری وردپرس خیلی خیلی آسان است. پس نگران استفاده از وردپرس و پیچیدگی آن نباشید.

مدیریت آسان وردپرس

در بخش بالا گفتیم که یادگیری وردپرس به شدت آسان است. وردپرس داری یک بخش مدیریتی ساده و جمع و جور است که میتوان به راحتی با آن کار کرد. خیلی از کاربران وقتی با یک سایت ساز کار میکنند دچار سردرگمی می شوند ولی وردپرس به هیچ عنوان این جور نیست و مدیریت آن آسان و روان است.

مدیریت رسانه در وردپرس

یکی از بخش های هر سایت ساز، بخش رسانه آن است در وردپرس مدیریت رسانه به شدت ساده و روان است یعنی شما میتوانید به راحتی تمام رسانه های خود (عکس، فیلم، صوت و هر فایلی) را مدیریت کنید.

امنیت وردپرس

اگر مدت ها پیش در مورد امنیت وردپرس صحبت میکردن میگفتم امنیت آن بسیار قوی نیست ولی در حال حاضر امنیت وردپرس روز به روز بهتر و قوی تر می شود و خدا رو شکر تعداد زیادی پلاگین امنیت وردپرس وجود دارد که میتوان وردپرس را ضد گلوله کرد. پس جای نگرانی برای امنیت وردپرس وجود ندارد.

سئو فوق العاده وردپرس

یکی از بخش های مورد علاقه من در مورد وردپرس بخش سئو وردپرس است. خود من با سیستم های زیادی کار کاردم از جوملا گرفته تا دروپال ولی واقعا اگر بحث سئو رو در نظر بگیریم سئو وردپرس یک سر و گردن بالاتر از بقیه سیستم های سایت ساز است. خیلی از دوستان من وقتی وردپرس رو پیشنهاد میدادم قبول نکردن و نظرشون روی جوملا بود و میگفتن سئو جوملا خیلی بهتر از وردپرس است ولی وقتی چند وقت از جوملا استفاده کردند کاملا متوجه حرف من شدند. البته این رو متذکر شوم که سئو فقط سیستم سایت ساز نیست و پارامترهای زیادی در سئو سایت دخیل هستند. پس یکی دیگر از ویژگی های بارز وردپرس، سئو وردپرس است.

البته در کنار سئو خوب وردپرس، پلاگین های فوق العاده ای سئو وردپرس برای کمک به سئو سایت وجود دارند که میتوانید از این پلاگین ها هم استفاده کنید.

تاریخچه وردپرس 

ان شالله جواب سوال وردپرس چیست ؟ را گرفته باشید در این بخش میخواهیم در مورد تاریخچه وردپرس صحبت کنیم. وردپرس توسط شخصی به نام مت مولنوگ، متولد آمریکا و ساکن آمریکا نوشته و پایگذاری شده است.
مت مولنوگ ابتدا در حوزه ساز ساکسیفون فعالیت داشت و در آموزشگاه هنرهای نمایشی و بازیگری حضور می یافت. مت مولنوگ اولین سیستمی که برای وبلاگ نویسی استفاده کرد سیستم b2/cafelog بود. ولی چون این سیستم متوقف شد به این فکر افتاد که یک سیستم وبلاگی نویسی به روز و سازگار با استانداردهای وب بنویسد که نیازهایش را برطرف کنند. سال ۲۰۰۳ سال در وبلاگ شخصی خود این موضوع رو اعلام کرد.

تاریخچه وردپرس
مولنوگ با یکی از دوستان خود به نام مایک لیتل شروع به نوشتن وردپرس با استفاده از b2 کردند. b2 توسط شخصی به نام میشل والدریگی توسعه و نوشته شده بود که بعد از مدتی به گروه برنامه نویس های وردپرس اضافه شد.
در ماه می سال ۲۰۰۳، مت مولنوگ اعلام کرد اولین نسخه وردپرس بر اساس سیستم قبلی b2 Cafelog البته با پیشرفت خوبی در دسترس است. اولین نسخه وردپرس شامل رابط مدیریت جدید،قالب جدید و تولید قالب سازگار با XHTML 1.1 است. ویرایشگر پست مانند زیر بود:

ویرایشگر پست در نسخه یک وردپرس

در ماه می سال ۲۰۰۴ نسخه ۱٫۲ از وردپرس به همراه یک پلاگین معماری که به کاربران وردپرس اجازه توسعه و گسترش قابلیت های وردپرس توسط پلاگین های خودشان منتشر شد. یعنی کاربرها میتوانستند با برای این سیستم پلاگین بنویسند و با دیگران به اشتراک بگذارند. در همین نسخه بود که تعدادی زیادی از کاربران به سمت وردپرس کوچ کردند چون میتوانستند قابلیت های وردپرس رو بر اساس نیاز خودشون توسعه و گسترش دهند.

اضافه شدن بخش پلاگین به وردپرس در نسخه 1.2

با افزایش چشم گیر کاربران در وردپرس، انگیزه توسعه دهنده گان آن بیش از پیش شد و همین امر باعث شد در سال ۲۰۰۵ وردپرس نسخه ۱٫۵ خود را با تغییرا جدید منتشر کند. در این نسخه صفحات،ابزار اعتدال نظرات،تم پیشفرض جدید کوپریک و سیستم قالب کاملا عوض شده بود و وردپرس رنگ و بوی تازه ای نسبت به نسخه های پیشین خود گرفته بود.

با افزایش چشم گیر کاربران در وردپرس، انگیزه توسعه دهنده گان آن بیش از پیش شد و همین امر باعث شد در سال ۲۰۰۵ وردپرس نسخه ۱٫۵ خود را با تغییرا جدید منتشر کند. در این نسخه صفحات،ابزار اعتدال نظرات،تم پیشفرض جدید کوپریک و سیستم قالب کاملا عوض شده بود و وردپرس رنگ و بوی تازه ای نسبت به نسخه های پیشین خود گرفته بود.

مت مولنوگ بعد از انتشار نسخه ۱٫۵ وردپرس در وبلاگ شخصی خود اعلام کرد :
در نسخه ۱٫۵ ما یک سیستم قالب فوق العاده انعطاف پذیر ایجاد کرده ایم که در عوض اینکه شما خود را با سیستم وفق دهید سیستم خود را با شما وفق میدهد. شما میتوانید تمام وبلاگهای خود را از طریق یک یک فایل واحد اجرا کنید، همچنین میتوانید برای دسته بندیهای مختلف قالب متفاوت داشته باشید. ما همچنین عناصر رایج سایتها مانند هدر،پاورقی و نوار کناری در فایل شخصی را شکسته ایم به طوریکه میتوانید در یک مکان آنرا تغییر دهید و بلافاصله آنرا ببینید.

در سال ۲۰۰۵ نسخه ۲ وردپرس با تغییرات بسیاری منتشر شد. در این نسخه داشبورد مدیریت کامل عوض شده بود. وردپرس برای ایجاد یک رابط کاربری بهتر در جاییکه کاربران نیازی به بارگذاری صفحه برای انجام کارهای ساده ندارند از JavaScript و DHTML استفاده کرد. در این نسخه کاربران با چند امکان جدید روبرو بودند مثل:

  • افزودن دسته بندی ها و تگ ها به پست بدون ترک ویرایشگر پست
  • حذف نظرات بدون بارگذاری مجدد صفحه نمایش نظرات

نسخه 2.0 وردپرسدر نسخه ۲ فقط تغییرت شامل بخش مدیریت نبود اولین نسخه از افزونه آنتی اسپم Akismet بر روی وردپرس ارائه شد. البته در کنار این افزونه یک افزونه پشتیبان گیری داده وردپرس و پشتیبان گیری وردپرس هم در کنار این افزونه همراه وردپرس منتشر شد.

توجه: در سال ۲۰۰۶ وردپرس تبدیل به شرکت شد و موسس آن کسی نبود جز بنیان گذار اصلی آن مت مولنوگ که علامت تجاری را برای وردپرس و لوگوی وردپرس را ثبت کرد.

در سال ۲۰۰۸ وردپرس به فکر طراحی یک رابط کاربری بهتر برای وردپرس بود و در طول سال چندین ویژگی جدید مثل کد کوتاه،آپدیت با یک کلیک و نصب افزونه ساختاری به وردپرس اضافه شد. در همین سال نسخه ۲٫۷ وردپرس منتشر شد. در عکس پایین بخش پیشخوان مدیریتی وردپرس رو میبینید.

نسخه 2.7 وردپرس

در سال ۲۰۱۰ علامت تجاری و آرم وردپرس به بنیاد وردپرس انتقال مالکیت یافت. سال ۲۰۱۰ سال بسیار تاثیر گذاری در وردپرس است چون این زمان قابل توجه در تاریخ وردپرس بود زیرا تضمین میکند که وردپرس رشد خواهد کرد و وابسته به شرکت یا گروه توسعه دهندگان برای ادامه پروژه نیست.
در همین سال نسخه ۳ وردپرس منتشر شد این نسخه دیگر یک نسخه وبلاگی نبود بله به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا مستقل و قوی منتشر شد. در نسخه ۳ وردپرس ویژگی های جدیدی مثل تایپ،طبقه بندی سفارشی بهتر،پس زمینه سفارشی،هدر و منوها و کمک های متنی بر روی صفحه نمایش مدیریت اضافه شده بود.

در سال ۲۰۱۲ چتند ویژگی بارز دیگر به وردپرس اضافه شد مثل قالب سفارشی،پیش نمایش قالب و مدیریت رسانه جدید که باز کاربران رو شگفت زده کردند. این چند ویژگی جدید وردپرس به کاربران جدید در ساخت گالری عکس و پیش نمایش قالب قبل از تغییر به قالب جدید کمک میکنند.
در سال ۲۰۱۳ وردپرس نسخه ۳٫۷ خود رو با ویژگی جالب آپدیت خودکار منتشر کرد یعنی کاربران در داخل پنل و پیشخوان مدیریتی میتوانند به صورت اتوماتیک وردپرس رو به روز کنند. در همین سال وردپرشس نسخه ۳٫۸ رو منتشر کرد با معرفی MP6 و رابط مدیریت وردپرس که باز یک پیشرفت چشم گیر برای وردپرس بود. رابط کاربری جدید بر روی هر دستگاه و صفحه نمایش پاسخگو بود و برای ارائه یک تجربه کاربری بهتر به کاربران انجام شد.

نسخه ۴ وردپرس، نسخه طلایی وردپرس

در نسخه ۴ وردپرس به بعد، تحولات زیادی را در هسته خود تجربه کرد، سرعت و عملکرد آن به صورت چشمگیر افزایش و بهبود یافته است و خیلی امکانات جدید به این نسخه ها اضافه شد. و میتوان گفت نسخه ۴ به بعد وردپرس را از اکثر سیستم های مدیریت محتوا برتر کرد.

نسخه طلایی وردپرس

در حال حاضر نسخه وردپرس ۴٫۹٫۱ است با امکانات عالی و فوق العاده 

وردپرس فارسی چیست ؟

خیلی ها از من میپرسند وردپرس چیست و وقتی بهشون جواب میدم با سوال دیگری روبرو میشوم آن هم این است وردپرس فارسی چیست ؟ باید بگویم هیچ فرقی بین وردپرس و وردپرس فارسی وجود ندارد فقط همان طور که از اسم آن مشخص است وردپرس که فارسی شده باشد رو وردپرس فارسی می گویند. یعنی راست چین شده و برای بخش مدیریت آن به صورت فارسی ارائه شده است.

مخزن وردپرس چیست ؟

بعد از این که جواب وردپرس چیست رو دادیم سوال بعدی که شاید در مورد وردپرس پرسیده شود مخزن وردپرس چیست و اینکه اصلا به چه دردی میخورد است. در این بخش سعی میکنم در مورد مخزن وردپرس دقیق توضیحاتی رو ارائه دهم. در بخش بالا گفتیم یکی از ویژگی های وردپرس قابلیت توسعه توسط کاربران است. یعنی کاربران و علاقمندان وردپرس میتوانند برای این سیستم پلاگین و قالب درست کنند. خوب باید یک جای باشد که کاربران این افزونه ها و قالب ها رو درست میکنند رو در اختیار دیگران قرار دهند. خود سایت وردپرس یک مخزن رو آماده کرده که کاربران و برنامه نویس های وردپرس میتوانند پلاگین و قالب هایی که طراحی و برنامه نویسی کرده اند را با نام خود در این سایت منتشر کنند.

مخزن وردپرس چیست
یعنی شما میتوانید اگر افزونه و قالبی درست کردید و به اشتراک بگذارید کافیه وارد سایت اصلی وردپرس شوید و بعد ثبت نام این قالب یا پلاگین رو برای استفاده همه در سایت منتشر کنید.

سعی کردم در این مقاله جواب سوال (وردپرس چیست) رو بدم که خیلی از کاربران پرسیده بودند. در کنار جواب این سوال در مورد ویژگی های وردپرس بیشتر صحبت کنیم و در ادامه در مورد مخزن وردپرس هم صحبت کردیم ان شالله با خواندن این مقاله با وردپرس بیشتر آشنا شده باشید. در صورتی که میخواهید وردپرس را دانلود کنید میتوانید از طریق صفحه دانلود وردپرس اقدام کنید. اگر هم به دنبال آموزش وردپرس هستید پیشنهاد میکنم پیشنهاد پایین رو دنبال کنید.

پیشنهاد ویژه ما: 
پیشنهاد میکنم حتما در دوره رایگان قدم صفر کسب و کار اینترنتی شرکت کنید و مبانی راه اندازی کسب و کار آنلاین رو فرا بگیرید.

مبانی راه اندازی کسب و کار آنلاین

دامین آتوریتی و پیج آتوریتی چیست؟ و راه های بررسی و افزایش آن

دامین آتوریتی و پیج آتوریتی چیست؟ و راه های بررسی و افزایش آن

1 رای 1 vote, average: 5٫00 out of 51 vote, average: 5٫00 out of 51 vote, average: 5٫00 out of 51 vote, average: 5٫00 out of 51 vote, average: 5٫00 out of 5
1,196
توضیحات بیشتر
PhpMyAdmin

PhpMyAdmin چیست ؟

3 رای 3 votes, average: 5٫00 out of 53 votes, average: 5٫00 out of 53 votes, average: 5٫00 out of 53 votes, average: 5٫00 out of 53 votes, average: 5٫00 out of 5
7,000
توضیحات بیشتر

درگاه پرداخت واسط

5 رای 5 votes, average: 5٫00 out of 55 votes, average: 5٫00 out of 55 votes, average: 5٫00 out of 55 votes, average: 5٫00 out of 55 votes, average: 5٫00 out of 5
6,527
توضیحات بیشتر
فارسی سازی قالب و پلاگین
پیاده سازی سایت شخصی
آموزش edd
قالب وردپرس جنه
یه فایلی هم اگه می شه برای مقایسه بین php و asp.net تو ایران بزارین
قالب وردپرس کلاوی
نظرات شما + ۷
  • پ​و ۰+
    پویا یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷

    سلام – خواهش میکنم به من جواب پرسشم را بدهید، من بر روی هاستم وردپرس فروشگاه نصب کردم و تعدادی محصول پست دادم
    محصولات در سایت به نمایش گذاشته می شوند.
    تعدادی دسته درست کردم
    اما در سایت نشان داده نمی شوند.
    چرا چرا؟!!!!!!!
    چکار کنم تا دسته ها نشان داده شوند؟
    اشتباه من کجاست؟!!!
    خواهش می کنم به من کمک کنید، خواهش میکنم، من از ۲۰ نفر که وردپرس کارند پرسیدم اما کسی به من نگفت، من از شما دارم می پرسم.
    ممنون.

    پاسخ دهید
    • م​ه ۰+
      محمد همتی پشتیبان سایت یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷

      سلام
      وقت بخیر
      دوست عزیز باید دسته ها رو از بخش فهرست درست کنید
      ابتدا یه فهرست درست می کنید دست های مورد نظری که می خواید نمایش داده شوند رو قرار میدید بعدش مکان فهرست رو مشخص می کنید
      به همین راحتی
      اگر نحوه کار با فهرست ها رو نمیدونید پیشنهاد میکنم مقاله پایین رو مطالعه کنید.
      مدیریت فهرست ها در وردپرس
      موفق باشید

      پاسخ دهید
  • پ​و ۱+
    پویا دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۷

    سلام جناب همتی قربونت برم عزیزم دستت درد نکنه انشاالله جبران می کنم

    پاسخ دهید
  • ر​س ۰+
    رسول سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

    سلام
    در سال ۲۰۰۴ که اولین نسخه این سیستم منتشر شد. در جهان و مهم تر از اون ایران چطور بستر فروشگاهی تحت وب رو به خصوص پرداخت آنلاین را ایجاد کردند.
    آیا چه ایرانی و خارجی مجبور بودند به برنامه نویس ها سفارش این کار رو بدهند؟
    یا چه در جهان و ایران اصلا درگاه پرداختی نبود
    یا این که برنامه نویسان فقط روی سیستم هایی که خودشون طراحی میکردند این بستر را فراهم میکردند
    در ایران به چه شکل بود آیا اونها به صورت اختصاصی روی سی ام اس های خودشون این کار رو میکردند؟

    پاسخ دهید
    • م​ه ۰+
      محمد همتی پشتیبان سایت چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸

      سلام
      وقت بخیر
      قبل از این سیستم های دیگری بود که استفاده می کردند یا اینکه خودشون سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی داشتند
      همون موقع هم درگاه بانکی بود اما خیلی محدود
      و بیشتر واریزها پرداخت در محل انجام میگرفت
      یعنی محصول فرستاده میشد و هزینه به مامور پست تحویل داده میشد

      پاسخ دهید
  • ح​س ۰+
    حمید ستوده جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹

    سلام ممنون از سایت خوبتون .خواهش میکنم سوالم رو جواب بدین خیلی واسم مهمه

    واسه طراحی فروشگاه اینترنتی حتما باید خودمون وردپرس رو یاد بگیریم ؟! اگه بدیم واسمون فروشگاه طراحی کنن بعدا که میخواییم فروشگاه رو ارتقا بدیم و ایده هامون رو روش پیاده کنیم باید دست به دامن طراحان سایت شیم ؟!

    پاسخ دهید
    • پ​س ۰+
      پشتیبان سایت پشتیبان سایت پنج شنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹

      سلام
      وقت بخیر
      به نظرم خودتون یاد بگیرید خیلی بهتر هستش
      تا چه زمانی می خواید دست به دامن طراح باشید
      بهترین کار یادگیری خودتون هستش
      البته اگر وقت ندارید می تونید یه طراح استخدام کنید و کاراتون رو انجام بده

      پاسخ دهید
ارسال نظر ۷

به کمک نیاز دارید? با ما تماس بگیرید
برای دانلود نام و ایمیل خود را در بخش زیر وارد کنید و روی دکمه کلیک کنید
جهت دانلود فایل مورد نظر ایمیل خود را در باکس زیر وارد کنید. فایل رایگان به ایمیل شما ارسال خواهد شد